Tel: +387 033 776-183

  Fax: +387 033 776-196

  Hifzi Bjelevca 54. 71000 Sarajevo

  info@stanfond.ba   https://stanfond.ba

 

NASTAVAK IMPLEMENTACIJE STAMBENIH PROGRAMA VLADE U REALIZACIJI FONDA NA LOKALITETU ROSULJE-VOGOŠČA

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i Direktorica Fonda za izgradnju stanova Lejla Khattab, izvršili su obilazak gradilišta na lokalitetu Rosulja. Ovo je dio redovnih aktivnosti Ministarstva i rukovodstva Fonda u realizaciji stambene izgradnje na ovom lokalitetu.

234567

Ovom prilikom, Ministar je iskazao zadovoljstvo dinamikom izgradnje, kvalitetom i predanosću u realizaciji ovako zahtjevnog projekta. U direktnom razgovoru sa rukovodstvom Fonda i predstavnicima izvođača radova na terenu, Ministar se upoznao sa različitim detaljima, koji prate ovu realizaciju i sa zadovoljstvom istakao  izuzetnu višegodišnju saradnju sa Fondom u implementaciji programa stambenog riješavanja putem Ministarstva za boračka pitanja. Kao glavnom osloncu Vladi Kantona Sarajevo u realizaciji ovih i drugih programa stambenog riješavanja, Ministar je iskazao punu oprijedeljenost i podršku nastavku buduće saradnje ova dva subjekta u implementaciji svih narednih programa, kad je posrijedi stambena problematka boračke populacije. Direktorica Fonda je izrazila zahvalnost na iskazanom povjerenju i iskazala uvjerenje da će Fond, kao u svom prethodnom periodu biti na dispoziciji Vladi i nadležnim ministarstvima u realizaciji svih sličnih programa i projekata. Samo na ovim stambenim objektima u izgradnji je ukupno 187 stambenih jedinica i svoje stambeno pitanje će riješiti 119 pripadnika boračke populacije, a primopredaja navedenih stambenih jedinica treba da uslijedi do Septembra tekuće godine

.Trenutna dinamika realizacije stambene izgradnje i riješavanja stambenih pitanja putem Ministarstva i Fonda, najbolje se oslikava u dogadjima kojim smo svjedočili krajem prethodne godine i završetkom stambene izgradnje na Šipu, te aktuelnom izgradnjom na ovom lokalitetu, tako i lokalitetu Ilijaša, gdje se gradi veliki stambeno-poslovni kompleks u realizaciji Fonda, Predviđenim nastavkom programa stambenog riješavanja putem ovog ministarstva, te ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša u programima stambenog riješavanja populacije mladih. 

Istaknimo da je već stambeno riješeno 650 pripadnika boračke populacije, na lokalitetu Rosulja je svoj stambeni status  riješilo preko 250 porodica mladih, koji u kontinuitetu riješavaju svoje stambeno pitanja pute Fonda i  realizaciji velikog broja, već izgrađenih stambenih objekata u proteklom periodu.

Ovakav opće prihvaćen trend će se nastaviti i u budućnosti jer predstavlja osnovu za dalji rast i razvoj našeg Kantona i društva u cijelini.  

 

centar ilijas

 

Stambeni objekat “Centar”

OPĆINA ILIJAŠ

Ovaj savremeni objekat se nalazi u neposrednoj blizini zgrade opštine u centru Ilijaša sa 104 stambene jedinice, predviđenih na 6 etaža, 8 poslovnih prostora u prizemlju objekta i 113 parking mjesta smještenih u 2 etaže suterena.

Objekat će predstavljati zasebnu cjelinu jednog dinamičnog stambeno – poslovnog ambijenta.

  • Broj spratova: 6 spratova + prizemlje
  • Parking: 104 mjesta na dvije etaže
  • Površine stanova: 32 m2 – 82 m2
  • Struktura: jednoiposobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi

Svi stanovi su nakon izgradnje odmah spremi za useljavanje!