Tel: +387 033 776-183

  Fax: +387 033 776-196

  Hifzi Bjelevca 54. 71000 Sarajevo

  info@stanfond.ba   https://stanfond.ba

 

U NASELJU ŠIP DODIJELJENI KLJUČEVI STANOVA ZA BORAČKU I POPULACIJU MLADIH

Ključeve su uručili premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, te ministri u Vladi KS Omer Osmanović, Bojan Bošnjak, Enda Pavić Pečenković, Adna Mesihović i Afan Kalamujić, u prisustvu nekadašnjeg kantonalnog ministra Envera Hadžiahmetovića, u čijem je mandatu i pokrenut projekt poticajne stanogradnje za mlade u KS.

Od navedenog broja uručenih ključeva 10 pripadnika boračkih porodica su riješili trajno svoje stambeno pitanje putem Ministarstva za boračka pitanja KS, dok su 20 stanova dobile mlade porodice kroz Program predinvestiranja u poticajnu stanogradnju za mlade putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

1 2 3 

Kako je objasnila direktorica Fonda za izgradnju stanova KS Lejla Khattab izgradnja objekta na Šipu počela 2020. godine i da je većina korisnika iz boračke i populacije mladih.

Kod mladih koji će dobiti nove stanove postoje tri kategorije. Jedna su oni koje je 2021. godine Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS subvencioniralo s 25.000 KM po stambenoj jedinici. Drugi mladi su oni koji su ove godine stvorili uslove da apliciraju na javnom pozivu za stambeno zbrinjavanje mladih, dok je treća kategorija mladih koji plaćaju na odgođeno plaćanje, gdje ide učešće, plus rate s jeftinijim kvadratnim metrom stanja. Oni će, kada isplate svoj dio, moći aplicirati kako na subvenciju Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, odnosno Vlade KS, tako i Općine Centar, rekla je Khattab.

Preuzeto sa web stranice Vlada Kantona Sarajevo : https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti/u-naselju-sip-dodijeljeni-kljucevi-stanova-za-boracku-i-populaciju-mladih

 

 

centar ilijas

 

Stambeni objekat “Centar”

OPĆINA ILIJAŠ

Ovaj savremeni objekat se nalazi u neposrednoj blizini zgrade opštine u centru Ilijaša sa 104 stambene jedinice, predviđenih na 6 etaža, 8 poslovnih prostora u prizemlju objekta i 113 parking mjesta smještenih u 2 etaže suterena.

Objekat će predstavljati zasebnu cjelinu jednog dinamičnog stambeno – poslovnog ambijenta.

  • Broj spratova: 6 spratova + prizemlje
  • Parking: 104 mjesta na dvije etaže
  • Površine stanova: 32 m2 – 82 m2
  • Struktura: jednoiposobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi

Svi stanovi su nakon izgradnje odmah spremi za useljavanje!